THE BAD MEN FROM BODIE

THE BAD MEN FROM BODIE
spelen
MAN DON’T BREAK

shapeimage_1
Trailer: klik hier

Een Wetteloos – Historisch – Americana –
Rock’n Roll – Theater – Epos

Man Don’t Break is een voorstelling over gelukzoekers. Mensen die de moed hebben om alles wat ze hebben en kennen achter te laten, in de hoop iets beters te vinden. We bevinden ons in het mijnwerkersstadje Bodie ten tijde van de goudkoorts. Een Wild West boomtown in Californië. Een plek voorbij de frontier, aan het begin van de melting pot die Amerika zou worden. Een plek die binnen twee decennia volledig uitgewoond zou zijn en symbool staat voor hoe snel die Amerikaanse droom een nachtmerrie kan worden.

Bodie wordt bevolkt door opportunistische kroegbazen, keiharde industriëlen, doorgeschoten cowboys, verweesde kinderen, immigranten van over de hele wereld en hoeren met een hart van goud. Al deze mensen hebben ÉÉN ding gemeen. Wat voor onbeklimbare berg ze ook op hun pad vinden; hoeveel tragedie ze moeten doorstaan; hoe hard ze ook moeten vechten voor een minuscuul brokje geluk; ook al raken ze daarbij alles en iedereen kwijt: MAN DON’T BREAK.

The Bad Men From Bodie vinden elkaar in hun gedeelde liefde voor bluegrass en americana-muziek, heftige en absurde scènes. Volledig akoestisch met meerstemmige zang en van klein naar groot: ukelele, viool, mandoline, banjo, vele gitaren, percussie en contrabas.

OVER ONS

The Bad Men From Bodie is een nieuw collectief van muzikale theatermakers uit verschillende gezelschappen als Orkater en Club Silenzio.
Spel en muziek:
– Kiki van Deursen
– Viktor Griffioen
– Laurens Joensen
– Colin Linnekamp

Productie en zakelijk leiding:
– Annelies Hendrikse

Met grote dank aan:
Joost Reijmers (trailer en poster), Wieke ten Cate (eindregie), Mario Hooglander (fotograaf), Saskia van der Klei (kostuums), Daniël van Veen (ontwerp website), Ramses Nieuwenhuizen (technisch advies), Houthandel van Steen (decor), Vincent van Warmerdam (repetitieruimte), Job Reuten (Kunstkerk) en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Voor speellijst, reserveren en in meer info kijk hier op onze website.