Cornelis Vreeswijk Gala

Cornelis Vreeswijk Gala
Hommage door o. a. Maarten van Roozendaal, Fay Lovsky, Fernando Lameirinhas, Laurens Joensen

Cornelis Vreeswijk werd in 1937 in IJmuiden geboren en stierf op 12 november 1987 in zijn Zweden. Precies 25 jaar na de dood van de troubadour brengen wij i.s.m. het Cornelis Vreeswijk Genootschap, een bijzondere muzikale hommage aan de legendarische zanger. Vreeswijk-kenner/muzikant Laurens Joensen verzamelde daarvoor topmuzikanten als Maarten van Roozendaal, Fernando Lameirinhas en Fay Lovsky. Zij doen méér dan de grootste hits en belichten Vreeswijk’s veelzijdigheid: van de Croce-songs tot de lonesome Swedish folk-sound. Speciale gast is zanger Jack Vreeswijk, die in Zweden in de voetsporen van zijn beroemde vader is getreden. Galabezoekers kunnen op de avond profiteren van een gratis proeflidmaatschap van het Genootschap.

Maandag 12 november
STADSSCHOUWBURG VELSEN
20.15 uur

Voor meer info en kaarten, klik hier