Likeminds & Laurens on tour in Curaçao

Op 22, 23, 24 november brengt Likeminds twee voorstellingen naar Teatro Luna Blou.

‘Op de liefde’, het liefdesverhaal van een vrouw met intens liefdesverdriet zoekende naar de perfecte man. ‘Doorbraak’, twee vrouwen gaan door, hard, zacht, het maakt niet uit, als het maar doorgaat en door blijft gaan. Een rauwe performance waarin de actrices elkaar en zichzelf tot het uiterste doordrijven.

Teatro Luna Blou organiseert samen met de Nederlandse theatergroep Likeminds een theateravond. De 2 stukken ‘Op de liefde’ en ‘Doorbraak’ worden naar elkaar toe gebracht door een muzikaal intermezzo van Laurens Joensen, Ompi Tio en Pierre Dunker (Bekend van de vliegende hollander, Morto I Laman).
Voor slechts Nafl. 25,- kunt u bezoekt u beide shows.

Likeminds is een dynamisch collectief van jonge stedelijke kunstenaars. De Likeminders gebruiken de stad als inspiratiebron en het theater als podium. De voorstellingen zijn persoonlijk en actueel. Verhalen van nu, in een vorm waarin verschillende stijlen en disciplines door elkaar worden gebruikt. Bij elkaar opgeteld leveren deze voorstellingen een bibliotheek van nieuwe stedelijke verhalen op.

Op de liefde
Met de welluidende titel “Op de liefde Godverdomme” wordt de toeschouwer volledig op het verkeerde been gezet. Actrice/vocaliste Khadija Massaoudi brengt samen met haar muzikale begeleider Laurens Joensen een voorstelling van iets meer dan 30 minuten over een vrouw in verwarring. Ze is verliefd, hopeloos verliefd, maar die liefde wordt niet beantwoord, in ieder geval niet zoals zij het wil. Ze wil een vent die thuiskomt op een normale tijd, geen kerel die eerst met zijn vrienden gaat stappen of naar de voetbal gaat en nooit voor half een boven water komt en dan zonder enige relatieve emotie in bed stapt en gaat slapen. Nee, deze vrouw wil geneukt worden, gewoon domweg een vent die thuiskomt haar mooi vindt, wat ze ook is en dan niet gaat slapen maar met haar vrijt. Dat is wat ze wil en wat ze niet krijgt. Nu is ze in verwarring en bezingt ze haar liefdesellende in vijf talen op mooie ingetogen en diep emotionele wijze.

Doorbraak
Twee vrouwen, op het podium. Twee vrouwen, met elkaar. Twee vrouwen, met jou. Twee vrouwen gaan door, hard, zacht, het maakt niet uit, als het maar doorgaat en door blijft gaan. Een rauwe performance waarin de actrices elkaar en zichzelf tot het uiterste doordrijven.

Khadija Massaoudi en Jihane el Fahidi confronteren het publiek met hun kwetsbare kant om zich even later weer van hun stoere kant te laten zien.  Doorbraak is een visuele voorstelling vol beelden die laten zien wat ze niet zeggen. Alles is geoorloofd in deze voorstelling waarin de makers corrigerende tikken incasseren en de zintuigen van hun publiek doen prikkelen.

Workshops ‘muziektheater’
Likeminds verzorgt op 20 t/m 22 en 24 november workshops ‘muziektheater’ in Teatro Luna Blou. De workshops zijn gratis toegankelijk voor iedereen van 17 tot 88. In deze workshops wordt door Caspar Nieuwenhuis, artistiek leider van Likeminds en Laurens Joensen, dieper ingegaan op deze discipline. ‘Waar moet een theaterstuk aan voldoen voordat het muziektheater genoemd mag worden’ en ‘Hoe maak je een muziektheater voorstelling’ zijn vragen waarop tijdens deze workshops antwoord gegeven wordt. De deelnemers gaan meteen zelf aan de slag. Een echter ‘hands-on’ oefening.
De workshops zijn op 20 t/m 22 november van 18:00 – 21:00 uur.
En op 24 november van 15:00 – 18:00 uur.
Aanmelden is verplicht via latentashon@gmail.com of via 462-2209.