Bewoners Vluchtkerk in Paradiso

De bewoners van de Vluchtkerk in Amsterdam-West traden zondagavond op in Paradiso. Ze speelden in het voorprogramma van de Malinese zanger Salif Keita. Door middel van muziek wilden de vluchtelingen aandacht vragen voor hun uitzichtloze situatie.

De vluchtelingen uit diverse landen hebben hun muzikale krachten gebundeld in de band ‘We Are Here’. Frontman van de band is Ciraque, een zanger en gitarist uit Ivoorkust. De andere leden zijn Ali uit Soedan (djembé), Oumar uit Guinee (conga), Dennis uit Kenia (gitaar en zang) en Godfrey uit Soedan (stagemanager). Moussé Dramé, een percussionist en docent in Amsterdam met Senegal-Malinese roots versterkte de band met djembé en talking drum.

Kijk hieronder naar een kort verslag van het concert in Paradiso van zondag 10 februari 2013

Of lees het artikel op de site van Parool hier.