Laurens supportact Fatoumata Diawara

Tour Fatoumata Diawara

Hoe snel rijst een ster? In september 2011 maakte de Malinese singer-songwriter Fatoumata Diawara (Ivoorkust, 1982) haar debuut op het RASA-podium. De kleine 200 bezoekers zagen aanvankelijk gewoon een jonge vrouw met een gitaar, maar al snel beseften ze dat ze getuige waren van iets bijzonders. Fatoumata is namelijk niet alleen begiftigd met een fraaie stem, als voormalige actrice en danseres is ze tevens een betoverende verschijning. Slechts anderhalf jaar later keert zij terug als één van de meest besproken Afrikaanse muzikanten van dit moment. Haar veelgeprezen debuutalbum ‘Fatou’ is een toegankelijke en geëngageerde plaat met smaakvolle West-Afrikaanse Wassoulou-folk pop. Zelf zegt Fatoumata hierover: “Ik zing over zware onderwerpen, maar onze muziek is luchthartig. Want Afrika is beide.”

Vorig jaar overdonderde ze met haar debuutalbum ‘Fatou’, schitterde ze met haar sensuele stem en eigen composities in ‘Later with Jools’ en stond ze wekenlang nummer 1 in de World Music Charts, een hitlijst samengesteld door radiomakers uit heel Europa. In haar nog korte carrière werkte ze ook nog eens samen met grootheden als Oumou Sangaré, Youssou N’dour en Herbie Hancock. De muziek, de stralende aanwezigheid én haar grote danstalent maken een live show van deze dame een waar lust voor oog & oor!

Bezetting:
Fatoumata Diawara – vocalen, gitaar
Corine Thuy-Thy – achtergrondzang
Jean Alain Hohy – bas
Jean Baptiste Gbadoe – drums
Marin Grenier – gitaar

Bekijk hier de video van ‘Voices United for Mali’, de groep van meer dan 40 gerenommeerde Malinese muzikanten die Fatoumata samenbracht om een lied voor de vrede te maken in reactie op de situatie in Mali.

Fatoumata Diawara – Bissa

—————————————————————————————————-

Malinese singer-songwriter Fatoumata Diawara (Ivory Coast, 1982) made her first appearance on RASA’s stage in september 2011, only to return a year and a half later as one of the most talked about African musicians. Her well-received album ‘Fatou’ is an accessible and engaged record of tasteful West-African Wassoulou-folkpop.