Radio-items Music for Mali bij VPRO en Radio 1

Music for Mali bij VPRO De Avonden

Klik hier om te luisteren naar het radio-item over Music for Mali.

Gitarist Laurens Joensen werd van jongs af aan gegrepen door de blues. Zijn reizen naar de oorsprong van die muziek brachten hem naar Mali. Nadat hij hoorde dat in de oorlog op grote schaal instrumenten vernietigd zijn door Islamitische rebellen, besloot hij tot actie. Dinsdag 5 maart was er in Paradiso het benefietconcert Music For Mali om gitaren en versterkers in te zamelen. Zelf treedt Joensen o.a. op met We Are Here, een band van mannen die momenteel als uitgeprocedeerde asielzoekers hun lot afwachten in de Vluchtkerk in Amsterdam. Emmie Kollau ging bij de initiatiefnemer van Music For Mali langs.

Music for Mali bij Radio 1 Casa Luna

Klik hier om naar het radio-interview te luisteren.

Klaas Drupsteen in gesprek met gitarist Laurens Joensen en filmmaker Murk-Jaep van der Schaaf over ‘Music for Mali’.