Laurens Joensen solo aansluitend op We Are Here Band

Woensdag 1 mei 2013
Laurens Joensen solo aansluitend op We Are Here Band
Theater De Brakke Grond – Amsterdam; aanvang 20.00 uur—————————————————————————————————————————–


Donderdag 14 maart 2013
ALPHA BLONDY & THE SOLAR SYSTEM
Voorprogramma: We Are Here

Alpha Blondy is met zijn twaalfkoppige band Solar System nog steeds een van de meest geliefde en bekende reggaebands van de wereld. Zijn artiestennaam (hij heet eigenlijk Seydou Kone), kreeg hij van zijn oma die hem liefhebbend “Blondy” noemde, wat bandiet betekent. Zijn bezetenheid van reggaemuziek en Rastafari baarde zijn ouders zorgen, maar niets kon Blondy tegenhouden om in de voetsporen van zijn grote held Bob Marley te treden. Voordat hij aan reggae verslaafd raakte luisterde hij naar muziek uit zijn eigen land, Ivoorkust, en naar bands als Deep Purple, Jimmy Hendrix en Pink Floyd. Deze invloeden, vermengd met een dosis sociaal bewustzijn en strijdlust om de wereld te verbeteren, leverde geweldige nummers op als ‘Cocody Rock’, ‘Jerusalem’ en ‘Apartheid Is Nazism’.

We Are Here
Vluchtelingen uit de Vluchtkerk in Amsterdam hebben begin dit jaar een band gevormd waarmee zij inmiddels al twee zéér succesvolle concerten in Paradiso en optredens in de Stadsschouwburg Amsterdam en het Bimhuis hebben verzorgd. In de Vluchtkerk wonen circa honderd uitgeprocedeerde maar onuitzetbare vluchtelingen. Door middel van muziek brengen zij hun uitzichtloze situatie in Nederland onder de aandacht. De band bestaat uit muzikanten uit de Vluchtkerk die versterkt worden door andere muzikanten. De frontman is Cyriaque, een getalenteerd zanger uit Ivoorkust. De band bestaat verder uit percussionisten Oumar (Guinee) en Ali (Noord-Soedan) die worden versterkt door gitarist en zanger Denis Inyani Kuta (Kenia), stagemanager Godfrey Lado (Zuid-Soedan), singer-songwriter Laurens Joensen en zangeres en componiste Fay Lovsky.

hoofdprogramma: 20.30 uur
voorprogramma: 19.30 uur
zaal open: 19.00 uur
entree 30,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)


Meer info: www.devluchtkerk.nl