Fay Lovsky in Acoustics, Concertgebouw


Fay Lovsky is een alleskunner. Ze is nu bekend als zangeres en muzikante, maar studeerde aanvankelijk grafische en audivisuele vormgeving. Deze autodidact zong in een band met Henny Vrienten en Joost Belinfante, maar werkte ook samen met striptekenaar Joost Swarte. Ook schrijft ze film-, theater-, reclame- en documentairemuziek. Fay Lovsky heeft inmiddels een fikse stapel cd’s opgenomen met verschillende musici in uiteenlopende genres, waaronder Laurens Joensen.

Veelzijdige alleskunner
Fay Lovsky past niet in een hokje. Zo ook haar voorliefde voor opmerkelijke instrumenten, zoals de zingende zaag en de theremin. De musicus van de theremin raakt zijn instrument niet aan, maar regelt toonhoogte en volume door met de handen ten opzichte van twee antennes te bewegen. Het klinkende resultaat is een opvallend, zoemend, bijna buitenaards geluid. Populair bij regisseurs van horror- en science fictionfilms.

Laurens Joensen speelt vrijdag 29 november in de voorstelling van Fay Lovsky in het Concertgebouw, Amsterdam.